Sortir De La Zona De Confort.
“Quan el meu patiment es va incrementar, aviat em vaig adonar que hi havia dues formes amb què podia respondre a la situació: reaccionar amb amargor o transformar el patiment en una força creativa. Vaig escollir aquesta última”. Martin Luther King
“Quan el meu patiment es va incrementar, aviat em vaig adonar que hi havia dues formes amb què podia respondre a la situació: reaccionar amb amargor o transformar el patiment en una força creativa. Vaig escollir aquesta última”. Martin Luther King
Pandèmia, Covid19, confinament, teletreball, acomiadaments…. 2020 ha representat per a moltes persones estar en la de zona de pànic. Un zona on, la majoria de nosaltres, encara no hi haviem estat. No en teniem referències, no enteniem massa bé què representava estar confinats i perdre el contacte social. I passaven imatges de malaltia, pobresa i mort.
Suspensió del treball, i per tant, dels diners que ens asseguren l’estil de vida i en molts casos la supervivència econòmica. Tancaments de petites empreses i acomiadaments.
I en el millors dels casos, teletreball. Com caigut del cel.
Tot plegat ha representat un any per a tocar la soledat, l’aïllament i l’estrès.
Un crit en estat pur que ens va enganxar a tots per sorpresa i ens ha tret a tots de la zona de confort per força, per aterrar-nos, sense paracaigudes, a la zona de pànic.
Soledat, incertesa, vulnerabilitat, por. Aïllament. Estrès. Colapse emocional i psicològic.
Una crisi que ens hauria d’haver servit per tenir clar que no es pot baixar la guàrdia pel que fa a la responsabilitat personal, els valors i la coherència.
Ens ha dit, clar i ras, que passen coses a la vida que se’ns escapen del suposat control que creiem tenir de tot.
I alguna cosa hem de decidir nosaltres. Què fer amb el dolor que ha provocat aquesta realitat? Com podria convertir aquesta crisi en oportunitat?
Us deixo alguna idea que a mi sempre m’ha funcionat:
- No sóc el melic del món. La vida té una tendència clara a fer el que li sembla i la meva responsabilitat és cuidar-me, atendre el meu entorn, estar atenta a les oportunitats i aprendre cada dia alguna cosa. En el terreny pesonal i també professional.
- Sacsejar-nos certeses del tipus. “Ja ho tinc tot fet”, ” A mi no em faltarà mai la feina”, “Ja ho tinc tot après”…
- Convertir la zona de pànic en confort d’aprenentatge permanent. De manera que aprendre forma part dels meus costums.
- No instal.lar-se per sempre en la zona de confort i imaginar i planificar el nostre futur.
Trasladar estas ideas a tu trabajo puede ayudarte a que tu proyecto profesional sea más enriquecedor.
- Fer que cada dia estiguis més preparat i preparada per desenvolupar milor les tasques en el teu lloc teu treball, sentir-te més segur i segura que pots mantenir-lo i prosperar.
- En el procés de recerca de feina, , aquesta mentalitat, et serà útil per convertir el procés en un espai d’aprenentatge i també de millora del perfil professional. Convertir-lo en un espai on poder conèixer-te millor: Què m’agrada i què no estic disposada a fer?, Quins són els meus punts forts i quins els punts a millorar?
Quines són els pensaments que et posen “pals a les rodes”?
Com pots modificar-les per convertir-les en potenciadores del teu talent i capacitats?
I una altra tasca important pel que fa a estar a l’atur: Accepto aquesta situació.
De res no ens val sentir-nos culpables, culpar els altres, o delegar la responsabilitat en el sistema. Acceptar la situació implica entendre que puc sentir-me en zona de pànic ( por i culpa) i aprofitar l’oportunitat (per no convertir-me en víctima i acostumanr-me a no responsabilitzar-me i a la queixa), i convertir la zona de pànic en una zona d’aprenentatge.
Zona d’aprenentage:
- Em responsabilitzo de fer allò que estigui al meu abast.
- Demano suport, acompanyament, assessorament i em deixo guiar. Els experts en itineraris d’incerció laboral i itineraris formatius son persones que saben com està funcionant el mercat laboral i què necessiten les empreses. També què et conve a tu. Volen ajudar-te.
Benvingut i benvinguda a la zona màgica: La intel.ligència emocional
Anna Pastor Tintalila
“Descobreix com gestionar l’estrès durant les proves i exàmens per a adults que estudien”. Consells pràctics per equilibrar estudis, feina i família mentre mantens la teva salut mental. L’estrès associat a les proves i exàmens és una realitat per a moltes persones adultes que estudien. Us podeu preguntar per què a hores d’ara, al mes […]
Descubre cómo las emociones positivas pueden transformar tu vida y tu carrera. #desarrollopersonal #desarrolloprofesional Aprende del modelo PERMA y mejora tu #bienestar personal y profesional. ¡Únete a nuestros cursos de psicología positiva! ¡Hola a todos! Soy Anna Pastor @Tintalila, facilitadora de cursos y talleres de psicología positiva, y estoy aquí para compartir con ustedes una […]
Estàs buscant maneres efectives per gestionar les teves emocions, assolir els teus objectius i transformar la teva vida? L’acompanyament emocional amb Programació Neuro Lingüística (PNL) i coaching és la resposta que estaves esperant! Què és la PNL? La Programació Neurolingüística (PNL) és un model de comunicació que explora la relació entre la ment (neuro), […]
Segur que et sona la paraula, i que has vist en molts llocs que el Coach resol que el Coachee que no assolirà els seus objectius sense els seus serveis. I probablement estàs reticent amb les promeses. A veure si et puc ajudar a aclarir alguns dubtes. En primer lloc, si pots assolir els teus […]