“Descobreix com gestionar l’estrès durant les proves i exàmens per a adults que estudien”.

Consells pràctics per equilibrar estudis, feina i família mentre mantens la teva salut mental.

L’estrès associat a les proves i exàmens és una realitat per a moltes persones adultes que estudien.

Us podeu preguntar per què a hores d’ara, al mes de juliol, se m’acut parlar-ne.

Doncs perquè ahir vam fer la prova final de continguts de Programació Neurolingüística, i la veritat és que tots els alumnes tenen un bon nivell, i, tot i això, es respirava un ambient de neguit generalitzat. Agreujat, a més, pel fet que el curs s’ha fet en línia i per a molts era la primera vegada en la plataforma escollida. Tot plegat em va fer pensar en què, per molt que es prepari la prova, que les preguntes s’hagin treballat a l’aula, i que el més important és, en si mateix el PROCÉS D’APRENENTATGE, encara estem pendents del resultat final. Del número que es dona com a mesura quantitativa.

I és que és inevitable, tots volem donar el millor quan estem implicats i compromesos amb l’activitat que fem.

Les responsabilitats professionals, familiars i acadèmiques es combinen, creant una barreja complexa de pressions que pot afectar tant la salut mental com física.

En primer lloc, explicarem com l’estrès es manifesta en aquest context, les seves causes principals i les estratègies per gestionar-lo eficaçment.

 

“La gestió de l’estrès és fonamental per al rendiment acadèmic dels adults que estudien, equilibrant la feina, els estudis i la vida personal.”

  • Què és l’estrès acadèmic en adults?

L’estrès acadèmic es refereix a la tensió i l’ansietat que experimenten els estudiants davant les exigències dels seus estudis. En el cas dels adults, aquest estrès es pot veure amplificat per altres responsabilitats, com la feina i la família.

  • Causes de l’estrès acadèmic en adults
    1. Manca de temps: Els adults solen tenir menys temps disponible per estudiar a causa de les seves responsabilitats laborals i familiars.
    2. Pressió per l’èxit: La necessitat de demostrar competència i d’obtenir bons resultats pot generar un gran estrès.
    3. Expectatives personals i externes: Les mateixes expectatives i les dels altres poden ser una font significativa de pressió.
    4. Finances: Les preocupacions econòmiques associades al cost de l’educació poden contribuir a l’estrès. En el cas que sigui una formació privada.

 

  • Símptomes de l’estrès acadèmic
  1. Físics: Mal de cap, tensió muscular, problemes de son.
  2. Emocionals: Ansietat, irritabilitat, tristesa.
  3. Conductuals: Procrastinació, dificultats per concentrar-se, consum excessiu de cafeïna o altres substàncies.

Especialment rellevants són les Estratègies per gestionar l’estrès acadèmic

  1. Planificació i organització del temps: Crear un horari d’estudi realista que permeti equilibrar totes les responsabilitats.
  2. Tècniques de relaxació: Pràctiques com la meditació, el ioga o la respiració profunda poden ajudar a reduir l’estrès.
  3. Exercici físic: L’activitat física regular pot millorar l’estat d’ànim i reduir l’estrès.
  4. Alimentació saludable: Mantenir una dieta equilibrada pot influir positivament en el benestar general.
  5. Suport social: Parlar amb amics, familiars o professionals pot proporcionar una xarxa de suport emocional important.

Per tant, ens calen algunes Recomanacions Específiques per gestionar l’estrès durant els exàmens

  1. Preparació anticipada: Estudiar de manera consistent al llarg del temps, en lloc de deixar-ho tot per a l’últim moment.
  2. Tècniques d’estudi efectives: Utilitzar mètodes com el resum, les fitxes de memòria i els grups d’estudi.
  3. Pausas regulars: Fer descansos curts durant les sessions d’estudi per evitar la fatiga mental.
  4. Dormir bé: Un bon descans és essencial per a un rendiment òptim.

 

De manera que l’estrès acadèmic és una part inevitable de l’experiència d’estudiar com a adult, però amb les estratègies adequades, es pot gestionar efectivament. Reconèixer els símptomes d’estrès i implementar tècniques de gestió pot ajudar a mantenir l’equilibri entre les diverses responsabilitats i aconseguir els objectius acadèmics.

Formació Adults

Formació adults.

#gestiódelestres

#acompanyament

#desenvolupamentprofessional

#desenvolupamentpersonal

#formació

 

Parlem?

Anna Pastor, responsable del tractament, tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra política de privacitat.

Truca’ns

Email

Envia’ns un email o utilitza el formulari en aquesta pàgina. El meu objectiu és respondre en 24 hores.

Articles Relacionats

  • Descubre cómo las emociones positivas pueden transformar tu vida y tu carrera. #desarrollopersonal #desarrolloprofesional Aprende del modelo PERMA y mejora tu #bienestar personal y profesional. ¡Únete a nuestros cursos de psicología positiva! ¡Hola a todos! Soy Anna Pastor @Tintalila, facilitadora de cursos y talleres de psicología positiva, y estoy aquí para compartir con ustedes una […]

  •   Estàs buscant maneres efectives per gestionar les teves emocions, assolir els teus objectius i transformar la teva vida? L’acompanyament emocional amb Programació Neuro Lingüística (PNL) i coaching és la resposta que estaves esperant! Què és la PNL? La Programació Neurolingüística (PNL) és un model de comunicació que explora la relació entre la ment (neuro), […]

  • Segur que et sona la paraula, i que has vist en molts llocs que el Coach resol que el Coachee que no assolirà els seus objectius sense els seus serveis.  I probablement estàs reticent amb les promeses. A veure si et puc ajudar a aclarir alguns dubtes. En primer lloc, si pots assolir els teus […]

  • El lideratge participatiu es basa en la idea que els líders han d'involucrar activament els membres de l'equip en la presa de decisions i en la contribució a la direcció i els objectius de l'equip o organització.